Son Dakika Yöresel Haberler 

Kadırga Yaylası Ev Projesi

Beşikdüzü İlçesi Oğuz Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Zıp, Kadırga Yaylası’nda ki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için ahşap yayla evi projesi kapsamında, ilk örnek ahşap yayla evini kendisi için yaptırdı.

    Proje kapsamında Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Deniz Kontraplak işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında ahşap yayla evi projesine tüm oğuzluların katılımını sağlamayı amaçlayan ve Kadırga Yaylasına ahşap yayla evi yapmayı düşünen oğuzlulara öncülük ederek yardımcı olmayı düşünen dernek Başkanı Kazim Zıp, Kadırga Yaylasında ilk etapta 15-20 ahşap evden oluşan site kurmayı amaçladıklarını belirtti.

    Dernek Başkanı Kazim Zıp’ın ilk örneğini yaptırdığı 24 metre kare ahşap yayla evi, elektrik ve su tesisatı hazır, iki oda, wc ve lavabosuyla, beton direkler üzerine oturtulmuş, soğuk hava şartlarına uygun özellikte tamamen ahşap olarak hazırlanmış olan yayla evini bu yaz Kadırga Yaylası’nda görmek mümkün olacak.

    Proje kapsamında Kadırga Yaylası’nda ahşap yayla evi yaptırmayı düşünen oğuz köylüleri, Oğuz Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım ile iletişim kurabilecekler.

    İletişim:

    Kazim Zıp Tel: 0535 330 25 65

    B.düzü Dernek Tel: 0462 871 54 69

mithatgudu.com





En son Haberler

One Thought to “Kadırga Yaylası Ev Projesi”

  1. muhammet

    çok güzel bir proje ama bu evin odunluğu ve en önemlisi ahırı nerede…inekleri nereye bağlayacağız..

Comments are closed.